20182018

重庆龙湖舜山府展示区

Owner:重庆龙湖

Designer:SWA景观设计事务所旧金山办公室

业主单位:重庆龙湖

景观设计:SWA景观设计事务所旧金山办公室

项目规模:284,625平方米

建筑面积:422,663平方米

景观面积:展示区约35,000平方米

建成时间:2017年6月

设计周期:7个月

 Owner:Longfor Chongqing

Landscape Design Consultant:SWA San Francisco

Project Scale:284,625㎡

Floor Area:422,663㎡

Landscape Area:about 35,000㎡(demonstration area

Date of Completion:2017.06

Cycle of Design:7 months



展示区的整体空间布置最大化了人与山的互动,尤其注重“上山”的仪式感。主入口到售楼处近四十米的高差上,我们因地制宜,布置了若干转折观景点,让访客从不同角度观赏山谷风貌。关键节点处我们借用了“山门”的概念,强调“进入”的仪式感。项目的核心区,亦即售楼处所在,我们依托天然的断崖呈现出“山林之镜”的倒影水景。烟雨迷蒙,或是晴空艳阳,都被真实地刻录在水之镜中,尽收眼底。


 


The overall spatial layout of the demonstration area maximized the interaction between humans and mountains, where the ceremonial ritual of ‘climbing the mountain’ has been emphasized through design. There is almost 40m elevation drop between Sales Center and Main Entrance. We took advantage of this topographic condition to arrange multiple transition nodes for landscape viewing. Therefore, visitors can appreciate the mountain and valley landscape from different vantage points. Design at crucial nodes have adopted the concept of ‘Mountain Gate’ and emphasized on the ceremonial atmosphere of ‘entering’. The Sales Center is located at the core area of the project. We took advantage of the natural cliff setting to create a reflection water feature, the ‘Mirror of Mountain and Forest’. All the beautiful changes between sunny sky, rainy days, misty forests and cloudy hills will be engraved in this mirror of water and revealed in front of visitors.

 

Media Support

curve curve curve curve curve curve curve curve curve curve curve curve curve curve curve